Workshop In het sprookjesbos 1


23 januari 2017

Workshop In het sprookjesbos groot succes !


Zaterdag 21 januari heeft een aantal kinderen tussen de 4 en 7 jaar bij kinderboekenwinkel In de wolken in Voorburg deelgenomen aan de eerste workshop In het sprookjesbos.

Gekozen was voor het verhaal De Sneeuwkoningin. Eerst werd het verhaal voorgelezen en aansluitend ging vertelster Simone Yoy Mooyman in gesprek met de kinderen over 'wat is sneeuw en ijs nou eigenlijk?'.

Vervolgens mochten de kinderen met witte verf, watten en materialen uit de natuur een sneeuwlandschap maken op zwart papier. Daar bleken de kinderen heel creatief in te zijn. Er werden hele mooie sneeuwlandschappen gemaakt.
Ondertussen konden de kinderen zien hoe ijs in een bakje smolt tot water in de warme ruimte. Jonge kinderen komen zo op speelse en interactieve wijze in contact met de natuur.

De workshop is onderdeel van het Naar Buiten! Leidschendam-Voorburg activiteitenprogramma in samenwerking met kinderboeken schrijfster Suzanne Wardenaar en kinderboekenwinkel In de Wolken. Het verhaal van De Sneeuwkoningin komt uit het boek In het Sprookjesbos van Suzanne Wardenaar. Suzanne (her)schreef de verhalen in combinatie met een bijbehorend activiteitenpakket. Zo wil zij kinderen in contact te brengen met de natuur, hun zintuigen stimuleren, hun creativiteit vergroten en hen vooral interactief laten samenwerken met elkaar. Het was een hele gezellige en leerzame ochtend en zeker voor herhaling vatbaar.

Zet 11 maart in je agenda!
Op 11 maart a.s. komt er weer een workshop In het Sprookjesbos bij In de Wolken. Dit keer over het sprookje Het lelijke jonge eendje.
Wil je ook een keer deelnemen aan de workshop? Houd dan onze website en Facebookpagina in de gaten. Daar kun je zien hoe je je dan kunt aanmelden.


Workshop In het sprookjesbos - Naar Buiten! - natuuractiviteiten voor kinderen
Workshop In het sprookjesbos - Naar Buiten! - natuuractiviteiten voor kinderen
4.48 / 1 voteU moet inloggen om te reageren!

Reacties


Loading