Naar Buiten! in Leidschendam-Voorburg houdt zich bezig met het, samen met lokale partners, organiseren van activiteiten in de natuur, zowel binnen als buiten schooltijd. We proberen daarmee kinderen tussen 4 en 12 jaar te verleiden meer buiten te gaan spelen en de natuur te beleven. We bieden deze uitjes op aantrekkelijke wijze aan aan de doelgroep.
Zo zijn er 50 dingen bedacht die je als kind voor je 12e gedaan moet hebben. Dat noemen we de 50-dingen-lijst. Ontdekken, onderzoeken, samenwerken, maken en bewegen staan hierbij centraal. En dat alles zo laagdrempelig mogelijk. Bekijk onze Naar Buiten! video
.

Onderwijs

In Leidschendam-Voorburg werken 10 basisscholen al een aantal jaren samen aan het ontwikkelen en aanbieden van uitdagend wetenschap- en techniekonderwijs binnen het Techniekmenu . Nu voegen we daar eigentijds en speels natuuronderwijs aan toe. De voorbereidingen voor vernieuwende klassenactiviteiten in de natuur zijn in volle gang. Ook Sport en Welzijn is daarbij, mede in opdracht van de gemeente Leidschendam-Voorburg, een waardevolle partner.

Duin, Horst & Weide

We zijn bezig activiteiten te organiseren in het gevarieerde natuurgebied Duin, Horst & Weide. Dit gebied loopt van het duingebied Meijendel in Wassenaar, via landgoederen De Horsten in Wassenaar en Duivenvoorde in Voorschoten naar de polder- en weidelandschappen van Leidschendam en Stompwijk. Meer weten over het gebied? Bekijk de video van Duin, Horst & Weide.

Samenwerken

Naar Buiten! Leidschendam-Voorburg werkt ook nauw samen met andere Naar Buiten! initiatieven in de buurgemeenten Leiden, Den Haag en Zoetermeer.
Naar Buiten! Leidschendam-Voorburg is aangesloten bij het provinciale programma Groen doet Goed (klik hier voor de video), opgezet door het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid (IVN).
Terreinbeheerders als Staatsbosbeheer, het Zuid-Hollands Landschap en Dunea zijn belangrijke partners. Het programma wordt financieel ondersteund door de provincie Zuid-Holland.


Projectleider van Naar Buiten! Leidschendam-Voorburg is Harrie Ozinga. Voor nadere informatie: ozinga@naarbuiten-lv.nl en 06-11316606.