Naar Buiten! activiteiten
in en om Leidschendam-Voorburg

De voorbereidingen zijn in volle gang. We hebben momenteel contact met diverse partners in de buurt waarmee we leuke en eigentijdse activiteiten aan het ontwikkelen en plannen zijn. Alles gericht op het verkennen en het beleven van de natuur om ons heen.
Een voorproefje? Overleven als Robinson, Fossielen uit de Noordzee, Tekenen in het wild, Hutten bouwen in het bos, Natuurfotografie, Pijl en boog maken ...

De activiteiten zullen onderdeel zijn van het Naar Buiten! Leidschendam-Voorburg Menu en zijn te boeken als klassenuitje.

Binnenkort kunnen we hier de eerste te boeken activiteiten aanbieden.

Techniekmenu


Uitdagend wetenschap & techniek onderwijs. Hierbij staat onderzoekend en ontdekkend leren centraal.

Bouwen in het Bos
Ontwerpproject Bieslandse Bos
Fossielen uit de Noordzee

De lesmodules en projecten zijn ontwikkeld in samenwerking met
10 basisscholen in Leidschendam-Voorburg en omgeving. Ze vormen een aanvulling op het aanbod van natuurexcursies van Naar Buiten! en van De Groene Basis.
Meer info over het Techniekmenu klik hier.

Brede Scholen


De buurtsportcoaches van Sport & Welzijn in Leidschendam-Voorburg organiseren voor de 4 Brede Scholen in Leidschendam-Voorburg in aandachtswijken uitdagende (bijna) gratis naschoolse activiteiten. Naschoolse cursussen in de natuur zijn in ontwikkeling. Brede School De Heuvel organiseerde al eerder de cursus Avontuurlijk Tuinieren.

Het project Naar Buiten! Leidschendam-Voorburg biedt een aanvulling op de bestaande brede school activiteiten.

Meer weten wat er binnen jouw school of in jouw wijk te doen is? Kijk dan op de site van de Stichting Sport & Welzijn.

Natuurexcursies De Groene Basis

De Groene Basis is een stichting die volledig bestaat uit vrijwilligers die zich enkele uren per week inzetten voor natuur- en milieueducatie (NME). De Groene Basis verzorgt natuurexcursies voor schoolklassen in Leidschendam-Voorburg.