Workshop papier scheppen Buitenspeeldag 2017


26 juni 2017 

Workshop papier scheppen op de Buitenspeeldag groot succes !


Op de Buitenspeeldag 2017 konden kinderen bij Naar Buiten! in Leidschendam-Voorburg deelnemen aan de Workshop Papier scheppen. In een emmer vol oud papierpulp kon met een speciale schepzeef een eigen vel 'nieuw' papier geschept worden.

Zwerfvuil
Het papier scheppen werd, naast dat het heel leuk is om te doen, ook georganiseerd om kinderen bewust te maken van het netjes houden van het Prinsenpark. Op die manier hebben we aandacht gevraagd voor het verminderen van zwerfvuil. Kinderen leerden zo dat je van oud papier nieuw papier kunt maken. Je kunt het recyclen.

Holle Bolle Gijs
Het verhaal over papier werd verteld vanuit het boek van Suzanne Wardenaar In het sprookjesbos. Daaruit werd het sprookje Holle Bolle Gijs voorgelezen, waarin de bekende spreuk "Papier hier!" voorkomt. In het boek worden bekende sprookjes gekoppeld aan leuke natuuractiviteiten, waarbij kinderen op speelse wijze bewust worden gemaakt van de natuur om hen heen.

Eigen bloemen in het park
De kinderen kregen tot slot in papier gewikkeld bloemzaad mee. Dit bloemzaad mochten zij uitstrooien in het park waarbij het papier mee naar huis ging. En hoe leuk is het dat je een aantal weken laten je 'eigen' bloemen in het park ziet staan. Bovendien kunnen dan onze gevleugelde vrienden, zoals bijen en vlinders, daar ook volop van genieten.

Ook een keer deelnemen aan één van de activiteiten van Naar Buiten! Leidschendam-Voorburg? Houd dan onze website en Facebook in de gaten.


Buitenspeeldag Naar Buiten! Buitenspeeldag Naar Buiten!

Buitenspeeldag Naar Buiten!Buitenspeeldag Naar Buiten!
0.00 / 0 votesU moet inloggen om te reageren!

Reacties


Loading